O politiki zasebnosti lahko preberete tukaj.

O splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR) lahko preberete tukaj.

Splošni pogoji uporabe in izvedbe genetskega testiranja, ki ga ponuja Molekula d.o.o.

1. Splošno
1. Izvajalec genetske analize in upravljalec osebnih ter občutljivih osebnih podatkov je podjetje Molekula d.o.o. (“Mi”, “nas” in “naš”). Prosimo, da podrobno preberete sledeče splošne pogoje uporabe (“Pogoji”), ki vam bodo osvetlili potrebno osnovo storitve in vam dovolili, da odkrijete rezultate in informacije, ki vam jih storitev nudi.
2. Pridržujemo si pravico, da Pogoje spremenimo kadarkoli in iz kakršnegakoli razloga.
3. Pogoji so napisani pod vodili zakonskih določil Republike Slovenije. Slovenska sodišča imajo vso in edino sodno pravico glede kakršnihkoli zahtevkov ali sporov, ki izhajajo iz pogojev ali so v povezavi s pogoji.

2. Postopek naročila
1. Prejeli ste kit za odvzem vašega biološkega vzorca, navodila za oddajo vzorca, splošne pogoje uporabe in izjavo za izvedbo DNK analize z vprašalnikom za oddajo vaših osebnih podatkov potrebnih za izvedbo storitve.
2. Prosimo, da natančno navedete vse potrebne podatke pri svojem naročilu, ker ga v nasprotnem primeru ne moremo sprejeti.
3. Vzorec ustne sluznice, vaše osebne podatke ter izjavo za izvedbo DNK analize vrnite na naš naslov.

3. Rezultati genetskega testiranja
1. V primeru, da bomo opravili genetsko testiranje vaše DNK, se bomo potrudili rezultate dostaviti v roku 14 dni od dne prevzema vašega vzorca. Rezultati bodo priporočeno poslani na naslov naveden za dostavo rezultatov.
2. Rezultati testa so striktno namenjeni osebni uporabi in ne veljajo kot dokaz na sodišču. Rezultati testa niso namenjeni kakršnimkoli pravnim postopkom na sodišču.
3. Rezultati testa so kot dokaz veljavni na sodišču le v primeru, da ste ob naročilu izbrali test očetovstva za sodne namene.
4. V primeru spremembe vaših podatkov, ki so pomembni za dostavo rezultatov, nas morate v ustreznem času o tem obvestiti in nam sporočiti aktualne podatke. Če tega ne boste storili, se bo izdelana analiza, ki vam bo poslana na naslov naveden ob naročilu, štela za prejeto.
5. Po prejemu rezultatov genetske analize sami odgovarjate, da jih ne bo videl nihče nepooblaščen.

4. Pravica do preklica in povračila
1. Imate pravico do preklica naročila storitve glede na naslednja določila:
• Svoje naročilo lahko prekličete v sedmih delovnih dneh po prejemu kompleta za odvzem vzorca DNK. Zbiralnik morate vrniti neuporabljen, popoln in v stanju, da ga lahko znova prodamo. V kolikor vračate komplet z namenom povračila denarja, priložite tudi račun.

2. V primeru, da pride do veljavne zahteve v zvezi s katerimkoli našim izdelkom z napako v kvaliteti ali storitvijo, ki ne izpolnjuje specifikacij, vam bomo izdelek (ali del izdelka) zamenjali brez dodatnih stroškov, toda ne prevzemamo kasnejše odgovornosti za kupca, kolikor to dopušča zakon.

5. Garancije in razveljavitve
1. Ko oddate naročilo, se zavezujete da:
o Ste zakonsko sposobni, da vstopate v to pogodbo;
o Da imate vsaj 18 let; in
o Če pošiljate vzorec tretje osebe, da imate dovoljenje in pooblastilo te tretje osebe,
o Če pošiljate vzorec mladoletne osebe, da imate dovoljenje zakonitega zastopnika te mladoletne osebe.

V vsakem primeru se trudimo, da bi bili zadovoljni z našo storitvijo. V kolikor z našimi storitvami niste zadovoljni, nas prosim kontaktirajte na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..”>[email protected].

6. Zavarovanje
1. Strinjate se s tem, da nas zavarujete in varujete pred vsakršno škodo ali izgubo glede uporabe genetske analize, v kolikor ste prekršili Pogoje uporabe, tudi v smislu vseh nadaljnjih zahtevkov ali pravnih postopkov, ki bi nastali ali v primeru, da bi tretja oseba zahtevala določene pravne postopke, v kolikor ste prekršili Pogoje uporabe.
2. Z naročilom se zavedate možnih vplivov in rizikov genetske preiskave in se pri polni zavesti strinjate, da podjetje Molekula d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti za tovrstne posledice.

7. Splošne določbe
1. Naprošamo vas, da skrbno preberete določbe Izjave za izvajanje DNK analize, saj boste morali potrditi, da se z njo strinjate, preden nam pošljete svoje osebne podatke.

8. Pridobivanje in uporaba osebnih podatkov
1. Osebni podatek, ki ste nam ga zaupali, bo obdelan v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Imate pravico do vpogleda v vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo, ter lahko zahtevate njihovo spremembo, dopolnitev, anonimiziranje ali izbris.
2. Poslan vzorec ustne sluznice vsebuje genetski zapis, ki se obravnava v obdobju našega pogodbenega razmerja kot skrajno občutljiv zaupen osebni podatek in je v skladu z Zakonom o varovanju podatkov obravnavan kot zdravstven podatek. Obdelava le-tega je potrebna v procesu genetskega testiranja. Obvezujemo se, da bomo ohranili zaupno naravo tako pridobljenih podatkov in jih uporabili zgolj v obsegu, ki je nujno potreben za izdelavo z vaše strani zahtevane storitve. Potrjujete, da se z naročilom naše storitve strinjate z določili teh Pogojev uporabe in nam dajete izrecno privolitev, da obdelamo vaše skrajno občutljive osebne podatke. V kolikor nam pošljete vzorec, ki pripada drugi osebi, potrebujemo potrditev, da je druga oseba izrecno privolila v našo obdelavo tovrstnih skrajno občutljivih osebnih podatkov.

9. Razkritje osebnih podatkov
1. V skladu s strogo obvezo zaupnosti lahko razkrijemo vaše osebne podatke in/ali občutljive osebne podatke našim pooblaščenim osebam in/ali izvajalcem storitev v razumnem obsegu, ki je potreben za izvajanje zgoraj opisanih namenov. Pooblaščene osebe in/ali izvajalci storitev so pogodbeno obvezani k obdelavi vaših podatkov v skladu z našimi navodili in varnostnimi standardi slovenskega Zakona o varovanju podatkov.
2. Vaši osebni podatki bodo v obsegu, nujno potrebnem za izvedbo analize, razkriti našemu izvajalcu storitev v Veliki Britaniji.

10. Pravica do odstopa
1. Ob upoštevanju nekaterih izjem, imate pravico, da pridobite kopijo osebnih podatkov, ki smo jih pridobili od vas, in da popravite morebitne nepravilnosti tako pridobljenih podatkov. V kolikor se želite odpovedati kateri izmed teh pravic, nas o tem obvestite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..”>[email protected]. Vaš zahtevek bomo obravnavali čim hitreje, pri čemer se obvezujemo k maksimalnem 40 dnevnem roku obravnave.

11. Neposredno trženje
1. Z vaše strani posredovane osebne podatke lahko uporabimo z namenom, da vas obvestimo o naših in zastopanih proizvodih in storitvah, ki bi lahko bile za vas zanimive. Tovrstno trženje lahko izvedemo po pošti, e-mailu, SMSu, telefonu ali faksu. Obveščanje o proizvodih in storitvah lahko vedno prekličete s sporočilom na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..”>[email protected].

12. Končne določbe
1. Ti splošni pogoji uporabe veljajo od dne 29.04.2012 dalje.